Visie en missie
Patiënten kunnen erop vertrouwen dat in onze praktijk optimaal voor hun gezondheid wordt gezorgd. Wij leveren maximale inspanning. Er zijn geen wachttijden. Afspraken worden altijd nagekomen.
Over ons zorgaanbod
Drie belangrijkste speerpunten zijn:
1. patiëntgerichte zorg, dat betekent zorg op maat en een laagdrempelige toegang
2. persoonlijke zorg, zoveel mogelijk continuïteit van dezelfde huisarts, praktijkondersteuner of assistente
3. innovatie met aandacht voor preventie
Positieve gezondheid/Persoonsgerichte zorg
Onze zorgverleners maken gebruik van deze manier van benadering van ziekte bij een patiënt. Positieve gezondheid/Persoonsgerichte zorg omvat een bredere kijk op gezondheid waarbij de nadruk niet op een aandoening alleen ligt, maar vooral op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hierin is het belangrijk dat de zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag. Zo draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.
Wij gebruiken daarbij het Spinnenweb van Hubert waarin de volgende vragen centraal staan:
• Hoe voel ik me lichamelijk?
• Hoe gaat het mentaal met me?
• Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst?
• Lukt het me te genieten van het leven?
• In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving?
• Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit?
Aanvullend onderzoek
In de praktijk is het volgende mogelijk: ECG, 24-uurs bloeddrukmeting, monitoren hartritmestoornis, dermatoloog digitaal raadplegen met foto’s huidaandoening, oren uitspuiten, CRP (bloedonderzoek infectie), Hb (bloedarmoede), urine-onderzoek, gehoortest. Screening dementie.
Risico op hart- en vaatziekten
In onze huisartsenpraktijk checken wij periodiek iedereen boven de 50 jaar en degenen met een relevante aandoening, om risico’s op hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen en te behandelen.
Doel is ook te controleren of de medicatie moet worden aangepast, of de bloeddruk en het cholesterol goed worden behandeld en of de leefstijl verbeterd kan worden.
Wij gaan ervan uit dat u het extra belang van dit onderzoek inziet. Meer informatie vindt u op www.kiesbeter.nl/medische-informatie/
Psychologische zorg Volwassenen
De praktijkondersteuner GGZ Natasja Roubos kan helpen de psychologische problemen op een rij te zetten voor een passende aanpak. Ook doet zij kortdurende behandelingen. Daarbij kan zij of de huisarts een eenmalig consult bij een psychiater organiseren voor diagnose en/of advies.
Psychologische zorg Kinderen
PJP POH GGZ jeugd
Uw huisarts kan u en uw kind naar de praktijkondersteuner door verwijzen als u zich zorgen maakt over uw kind en er sprake is van psychische klachten, zoals angst, sombere gevoelens, voor gedragsproblemen thuis en/of op school, zoals driftbuien, druk en opstandig gedrag. Of voor lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is. Samen met u en uw kind onderzoekt de praktijkondersteuner wat er aan de hand is. In veel gevallen biedt de praktijkondersteuner zelf direct psychische hulp aan uw kind en/of ouderbegeleiding. Wanneer meer gespecialiseerde hulp of nadere diagnostiek nodig is, dan zal de praktijkondersteuner in overleg met u door verwijzen.
Carla Nieuweboer en Daphne Aukes zijn de 2 praktijkondersteuners voor de GGZ jeugd. Zij werken voor meerdere praktijken met als vaste werkplek op de locatie Boeierstraat 44, Purmerend.
Carla Nieuweboer is orthopedagoog. Carla werkt op Maandag, dinsdag en donderdag.
Daphne Aukes is orthopedagoog. Daphne werkt van dinsdag tot en met vrijdag.
Uitstrijkje
Alle vrouwen van 30 tot 60 jaar krijgen eens in de vijf jaar een oproep om een uitstrijkje te laten maken. Dit onderzoek is gratis. Gebleken is dat een uitstrijkje eens in de vijf jaar voldoende is om afwijkingen aan de baarmoederhals tijdig te ontdekken. Deelname aan het onderzoek is eenvoudig. U krijgt van onze assistente een uitnodiging om op de praktijk te komen. De assistente maakt het uitstrijkje.
Oproepen in 2021
Vrouwen geboren in 1991 1986 1981 1976 1971 1966 1961
Oproepen in 2022
Vrouwen geboren in 1992 1987 19 82 1977 1972 1967 1962
Het SOA consult
Wanneer mogelijk een SOA zou kunnen hebben kunt u de vragenlijst invullen en deze mailen naar
Longfunctie en chronische longziekte (astma of COPD)
Medicatie screening
Soms gebruikt iemand zoveel medicatie dat het van belang is te kijken of alle medicatie nodig en nuttig is. Iedereen is welkom bij de huisarts om dit door te nemen. De huisarts bespreekt periodiek met de apotheker de medicatie van alle patiënten die veel geneesmiddelen gebruiken.
Kleine chirurgische ingrepen
De huisartsen doen ‘kleine chirurgie’ zoals weghalen moedervlek, talgklier of kleine bultjes, ontstoken teennagel of een biopt. Ook wegbranden van plekjes is mogelijk.
Stoppen met roken
Stoppen met roken lukt niet zonder een goede motivatie. Dit alleen is niet altijd voldoende. De lichamelijke en geestelijke verslaving aan de nicotine maken het stoppen (en dit vol te houden) extra moeilijk.
Begeleiding en medicijnen
U kunt in onze praktijk hulp krijgen. In een aantal gesprekken gaat de praktijkondersteuner met u na wat uw motivatie is om te stoppen, welke stoppogingen u eerder hebt ondernomen en welke problemen u daarbij had. Hierna stelt ze met u een plan op over de juiste manier om te stoppen. Zo nodig overlegt zij met de huisarts als medicatie gewenst is. Na de stopafspraak houdt zij contact met u om de voortgang te bespreken.
We hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten voor het vergoeden van de kosten. Check dit bij uw zorgverzekeraar.
Adviezen
Blijf alert
Op onverwachte momenten kunt u plotseling naar een sigaret verlangen. Blijf opletten! Zorg dat u alvast een paar alternatieven voor roken hebt bedacht.
Bijvoorbeeld even diep ademhalen, iemand opbellen, een glas water halen, muziek luisteren.
Zoek steun
Leg uit aan uw omgeving dat u bent gestopt. Spreek met andere rokers af dat ze u geen sigaret aanbieden en liefst niet in uw omgeving roken. Of probeer samen te stoppen.
Pas op met alcohol
Onder invloed van alcohol is het moeilijker om nee te zeggen tegen roken. Probeer de eerste weken geen alcohol te drinken.
Positief denken
Geef uzelf een compliment omdat u nog steeds niet rookt. Bedenk een leuke beloning voor uzelf (iets leuks kopen, naar de bioscoop). Denk niet: ‘eentje maakt niet uit’ of ‘Ik heb er wel een verdiend’. U maakt het uzelf dan onnodig moeilijk.
Bedenk nog eens dat het stoppen met roken goed is voor uw gezondheid. Uw conditie verbetert, u voelt zich fitter, u kunt beter proeven en ruiken en u wordt minder snel verkouden of ziek. Dit merkt u al na een paar weken. Als u het drie maanden weet vol te houden, is de kans groot dat u het ook een jaar volhoudt. Zet dus alles op alles om die drie maanden te halen!
Links
De volgende link geeft u meer informatie over dit onderwerp.
Senioren
Het is onbekend hoeveel ouderen leven met gebreken die gemakkelijk te verminderen zijn, bijvoorbeeld slecht zien of horen, urineverlies enzovoorts. Niet iedereen zoekt hiervoor hulp bij de huisarts. Zij kunnen daardoor in een isolement geraken. Ouderen die weinig contact met ons hebben, worden benaderd door onze praktijkondersteuner. Ook is screening op dementie mogelijk.
Medische informatie online
Betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte
Dementie
Daan & Van Ardenne huisartsen zijn verantwoordelijk voor de medische zorg voor de psychogeriatrische patiënten die bij de SWZP (Rusthoeve, Tiengemeenten en Heel Europa) wonen op de ‘beschermde kleinschalig woonprojecten’. We doen dit in samenwerking met de Specialist ouderengeneeskunde en de Verpleegkundg Specialist.
Rijbewijs- of Duikkeuring
In onze praktijk verrichten we rijbewijskeuringen en duikkeuringen op afspraak. De kosten voor deze keuringen zijn:
- Rijbewijskeuring tot 15 minuten: 40 euro
- Rijbewijskeuring > 15 minuten: 80 euro (Bijvoorbeeld als er informatie opgevraagd moet worden bij de eigen huisarts)
- Duikkeuring 40 euro
Voor beide soorten keuringen moet u uw bril en een potje urine meenemen naar de praktijk. De betaling doet u contant bij de assistente.
Reizigersvaccinatie
De praktijk geeft geen reizigersvaccinaties. Informatie is te vinden op onderstaande links. Op het vaccinatiepunt Purmerend kunt u de vaccinatie halen.
Apotheek de ring
Travelalert
Voor ziekten bij reizigers
www.travelalert.nl
LCR
Tips voor op reis
www.lcr.nl
Diëtist
Binnen dieetZO zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van dieet- en voedingsproblematiek bij ziekte en gezondheid. Wij onderscheiden ons door de aanwezige medische kennis, het uitwisselen van vraagstukken en ons beschikbare netwerk binnen Noord-Holland. Iedere donderdag heeft dietist Lennart Spijkstra spreekuur in de praktijk bij Huisartsen Daan & van Ardenne.
Podoloog
Pijn in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek of hoofd? Of moeite met staan en lopen? Voetklachten? De podoloog kan uitkomst bieden in het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten, met de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
In onze praktijk kun je voor op de woensdag een afspraak maken bij de podoloog. Telefonisch bereikbaar op maandag van 12-15 uur en woensdag/donderdag van 9-11uur.
Telnr 0299 645006
www.podologiegroothuizen.nl
Daan & Van Ardenne huisartsen: generalisten die heel veel weten van heel veel medische zaken