shop

Visie en missie

Patiënten kunnen erop vertrouwen dat in onze praktijk optimaal voor hun gezondheid wordt gezorgd. Wij leveren maximale inspanning. Er zijn geen wachttijden. Afspraken worden altijd nagekomen. De praktijk is open voor nieuwe patiënten.

 

zorgaanbod

Over ons zorgaanbod

Drie belangrijkste speerpunten zijn:

1. patiëntgerichte zorg, dat betekent zorg op maat en een laagdrempelige toegang

2. persoonlijke zorg, zoveel mogelijk continuïteit van dezelfde huisarts, praktijkondersteuner of assistente

3. innovatie met aandacht voor preventie

Aanvullend onderzoek

In de praktijk is het volgende mogelijk: ECG, 24-uurs bloeddrukmeting, monitoren hartritmestoornis, dermatoloog digitaal raadplegen met foto’s huidaandoening, oren uitspuiten, CRP (bloedonderzoek infectie), Hb (bloedarmoede), urine-onderzoek, gehoortest. Screening dementie.

Risico op hart- en vaatziekten

In onze huisartsenpraktijk checken wij periodiek iedereen boven de 50 jaar en degenen met een relevante aandoening, om risico’s op hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Doel is ook te controleren of de medicatie moet worden aangepast, of de bloeddruk en het cholesterol goed worden behandeld en of de leefstijl verbeterd kan worden.

Wij gaan ervan uit dat u het extra belang van dit onderzoek inziet. Meer informatie vindt u op www.kiesbeter.nl/medische-informatie/

Psychologische zorg Volwassenen

De praktijkondersteuner GGZ Natasja Roubos kan helpen de psychologische problemen op een rij te zetten voor een passende aanpak. Ook doet zij kortdurende behandelingen. Daarbij kan zij of de huisarts een eenmalig consult bij een psychiater organiseren voor diagnose en/of advies.

Psychologische zorg Kinderen

PJP POH GGZ jeugd

Uw huisarts kan u en uw kind naar de praktijkondersteuner door verwijzen als u zich zorgen maakt over uw kind en er sprake is van psychische klachten, zoals angst, sombere gevoelens, voor gedragsproblemen thuis en/of op school, zoals driftbuien, druk en opstandig gedrag. Of voor lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is. Samen met u en uw kind onderzoekt de praktijkondersteuner wat er aan de hand is. In veel gevallen biedt de praktijkondersteuner zelf direct psychische hulp aan uw kind en/of ouderbegeleiding. Wanneer meer gespecialiseerde hulp of nadere diagnostiek nodig is, dan zal de praktijkondersteuner in overleg met u door verwijzen.
Carla Nieuweboer en Linda Lorier zijn de 2 praktijkondersteuners voor de GGZ jeugd. Zij werken voor meerdere praktijken met als vaste werkplek onze praktijk.
Carla Nieuweboer
Carla Nieuweboer is orthopedagoog. Carla werkt op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen.
Linda Lorier
Linda Lorier is orthopedagogisch hulpverlener Linda werkt op de dinsdag en woensdag.

Uitstrijkje

Alle vrouwen van 30 tot 60 jaar krijgen eens in de vijf jaar een oproep om een uitstrijkje te laten maken. Dit onderzoek is gratis. Gebleken is dat een uitstrijkje eens in de vijf jaar voldoende is om afwijkingen aan de baarmoederhals tijdig te ontdekken. Deelname aan het onderzoek is eenvoudig. U krijgt van onze assistente een uitnodiging om op de praktijk te komen. De assistente maakt het uitstrijkje.

Oproepen in 2019

Vrouwen geboren in 1989 1984 1979 1974 1969 1964 1959

Oproepen in 2018

Vrouwen geboren in 1988 1983 1978 1973 1968 1963 1958

Het SOA consult

Wanneer mogelijk een SOA zou kunnen hebben kunt u de vragenlijst invullen en deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of overhandigen bij de balie aan de assistente. Afhankelijk van de ingevulde antwoorden wordt er door de assistente SOA-diagnostiek ingezet of een afspraak gemaakt op het spreekuur bij de huisarts.

Longfunctie en chronische longziekte (astma of COPD)

Wij roepen chronische longpatiënten op die niet onder controle staan bij de longarts. In samenwerking met de fysiotherapeut en de diëtiste kennen wij ook een multidisciplinaire zorg voor COPD-patiënten die niet door de longarts gecontroleerd worden. Jaarlijks worden zij opgeroepen voor een longfunctietest en medicatiecontrole.

Medicatie screening

Soms gebruikt iemand zoveel medicatie dat het van belang is te kijken of alle medicatie nodig en nuttig is. Iedereen is welkom bij de huisarts om dit door te nemen. De huisarts bespreekt periodiek met de apotheker de medicatie van alle patiënten die veel geneesmiddelen gebruiken.

Kleine chirurgische ingrepen

De huisartsen doen ‘kleine chirurgie’ zoals weghalen moedervlek, talgklier of kleine bultjes, ontstoken teennagel of een biopt. Ook wegbranden van plekjes is mogelijk.

Stoppen met roken

Stoppen met roken lukt niet zonder een goede motivatie. Dit alleen is niet altijd voldoende. De lichamelijke en geestelijke verslaving aan de nicotine maken het stoppen (en dit vol te houden) extra moeilijk.

Begeleiding en medicijnen

U kunt in onze praktijk hulp krijgen. In een aantal gesprekken gaat de praktijkondersteuner met u na wat uw motivatie is om te stoppen, welke stoppogingen u eerder hebt ondernomen en welke problemen u daarbij had. Hierna stelt ze met u een plan op over de juiste manier om te stoppen. Zo nodig overlegt zij met de huisarts als medicatie gewenst is. Na de stopafspraak houdt zij contact met u om de voortgang te bespreken.

We hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten voor het vergoeden van de kosten. Check dit bij uw zorgverzekeraar.

Adviezen

Blijf alert

Op onverwachte momenten kunt u plotseling naar een sigaret verlangen. Blijf opletten! Zorg dat u alvast een paar alternatieven voor roken hebt bedacht.

Bijvoorbeeld even diep ademhalen, iemand opbellen, een glas water halen, muziek luisteren.

Zoek steun

Leg uit aan uw omgeving dat u bent gestopt. Spreek met andere rokers af dat ze u geen sigaret aanbieden en liefst niet in uw omgeving roken. Of probeer samen te stoppen.

Pas op met alcohol

Onder invloed van alcohol is het moeilijker om nee te zeggen tegen roken. Probeer de eerste weken geen alcohol te drinken.

Positief denken

Geef uzelf een compliment omdat u nog steeds niet rookt. Bedenk een leuke beloning voor uzelf (iets leuks kopen, naar de bioscoop). Denk niet: ‘eentje maakt niet uit’ of ‘Ik heb er wel een verdiend’. U maakt het uzelf dan onnodig moeilijk.

Bedenk nog eens dat het stoppen met roken goed is voor uw gezondheid. Uw conditie verbetert, u voelt zich fitter, u kunt beter proeven en ruiken en u wordt minder snel verkouden of ziek. Dit merkt u al na een paar weken. Als u het drie maanden weet vol te houden, is de kans groot dat u het ook een jaar volhoudt. Zet dus alles op alles om die drie maanden te halen!

Links

De volgende link geeft u meer informatie over dit onderwerp.

www.thuisarts.nl/stoppen-met-roken

Senioren

Het is onbekend hoeveel ouderen leven met gebreken die gemakkelijk te verminderen zijn, bijvoorbeeld slecht zien of horen, urineverlies enzovoorts. Niet iedereen zoekt hiervoor hulp bij de huisarts. Zij kunnen daardoor in een isolement geraken. Ouderen die weinig contact met ons hebben, worden benaderd door onze praktijkondersteuner. Ook is screening op dementie mogelijk.

Medische informatie online

Betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte

www.thuisarts.nl

Dementie

Daan & Van Ardenne huisartsen zijn verantwoordelijk voor de medische zorg voor 58 psychogeriatrische patiënten (BOPZ) die in een ‘kleinschalig-woonproject’ wonen in de verzorgingshuizen De Rusthoeve, De Tiengemeenten en Heel Europa.

Rijbewijs- of Duikkeuring

In onze praktijk verrichten we rijbewijskeuringen en duikkeuringen op afspraak. De kosten voor deze keuringen zijn:

  1. Rijbewijskeuring tot 15 minuten: 40 euro
  2. Rijbewijskeuring > 15 minuten: 80 euro (Bijvoorbeeld als er informatie opgevraagd moet worden bij de eigen huisarts)
  3. Duikkeuring 40 euro

Voor beide soorten keuringen moet u een potje urine meenemen naar de praktijk. De betaling doet u contant bij de assistente.

Reizigersvaccinatie

De praktijk geeft geen reizigersvaccinaties. Informatie is te vinden op onderstaande links. Op het vaccinatiepunt Purmerend kunt u de vaccinatie halen.

Apotheek de ring

www.apotheekdering.nl

Travelalert

Voor ziekten bij reizigers
www.travelalert.nl

LCR

Tips voor op reis
www.lcr.nl

Diëtist

Binnen dieetZO zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van dieet- en voedingsproblematiek bij ziekte en gezondheid. Wij onderscheiden ons door de aanwezige medische kennis, het uitwisselen van vraagstukken en ons beschikbare netwerk binnen Noord-Holland. Iedere donderdag heeft dietist Lennart Spijkstra spreekuur in de praktijk bij Huisartsen Daan & van Ardenne.

Podoloog

Pijn in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek of hoofd? Of moeite met staan en lopen? Voetklachten? De podoloog kan uitkomst bieden in het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten, met de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

In onze praktijk kun je voor op de woensdag een afspraak maken bij de podoloog. Telefonisch bereikbaar op maandag van 12-15 uur en woensdag/donderdag van 9-11uur.

Telnr 0299 645006
www.podologiegroothuizen.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daan & Van Ardenne huisartsen: generalisten die heel veel weten van heel veel medische zaken

Schrijf u in
Inschrijfformulier
 
locatie
Venediën 26
1441 AK Purmerend
een praktijk waarop
je kunt vertrouwen

Copyright © Daan & van Ardenne huisartsenpraktijk